Communicatie voor non-profits

Uw klanten / donateurs

 

• Acceptgiro's  

Communikant beschikt sinds 2012 over een S-contract met Currence (het voormalige Acceptgiro BV) en is daarmee gecertificeerd om uw acceptgiro's te voorzien van betaalgegevens. Zeer nauwkeurig werk waarbij binnen bepaalde toleranties geprint moet worden. Onderdeel van de certificering is het afnemen van een systeemtest, pas wanneer je die succesvol hebt afgelegd mag je acceptgiro's beprinten en in het betalingsverkeer brengen.

  

• 2014: de IBAN acceptgiro 

Sinds 1 januari 2014 is verspreiding van de oude acceptgiro niet meer toegestaan, en mogen nog alleen IBAN-Acceptgiro’s worden verzonden. Communikant is geslaagd voor de systeemtest voor deze vernieuwde acceptgiro, waarmee u voortaan ook betalingen door klanten of giften van donateurs in andere EU-landen kunt laten verrichten. Communikant kan dus voor uw instelling acceptgiro's blijven printen.

Onze certificering voor de IBAN acceptgiro

NB: Wij vragen een kopie van het AS-contract met uw bank waarmee u kunt aantonen dat uw organisatie acceptgiro's mag gebruiken.

  

• Incasseren van machtigingen

Ook kunnen wij betalingen en donaties middels de zogeheten machtiging verzorgen. Automatische incasso's kunnen worden ingezet door bedrijven, overheidsinstanties, verenigingen en vrije beroepsbeoefenaren. Met een automatische incasso geeft de betaler u toestemming om eenmalig of regelmatig een bedrag van zijn rekening af te schrijven.

Er zijn twee vormen:

  1. de éénmalige machtiging: voor betalingen die maar één keer of onregelmatig voorkomen
  2. de doorlopende machtiging: voor regelmatig terugkerende betalingen

NB: Wij vragen een kopie van het contract met uw bank waarmee u kunt aantonen dat uw organisatie automatische machtigingen mag incasseren.

 

 

• Gedragscode College Bescherming Persoonsgegevens

De veiligheid van uw klanten- of donateursbestanden is zeer belangrijk. Om dit te waarborgen is Communikant geregistreerd bij het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP), onder nummer #1018664. Het CBP ziet er op toe dat persoonsgegevens zorgvuldig worden gebruikt en beveiligd, en dat uw privacy zowel als die van uw cliëntele ook in de toekomst gewaarborgd blijft.

  

 

 

 

Copyright © Communikant vof 2000 - 2014

Top