Communicatie voor non-profits en NGO's

  

Communikant vof

communicatie voor non-profits

Inschrijving handelsregister Kamer van Koophandel Haaglanden: 27196276

 

• Contact gegevens:

Postbus 93027

2509 AA 's-Gravenhage

 

Tel: 070 3833 699

Fax: 070 3819 255

emailen naar Communikant

  

• Bankieren:

ING bank: 6045003

IBAN: NL84INGB0006045003
(paper form: NL84 INGB 0006 0450 03)

BIC: INGBNL2A  ING Bank

BTW-NR: NL.8099.88.008.B01

> Certificatie Currence Acceptgiro & IBAN Servicebureau: S-880

 

• Milieu:

Het beschermen van het milieu is tegenwoordig een grote uitdaging, en bijna iedereen zegt er mee bezig te zijn. Het in evenwicht houden van economische ontwikkeling en milieubehoud zou door zowel de consumenten als het bedrijfsleven en overheden moeten worden aangepakt. Volgens het Europese milieuagentschap zal de vraag naar energie in Europa tegen 2030 met bijna 20% gestegen zijn, wat een enorme impact op het milieu zal hebben. Op dit moment werkelijk iets doen, of juist laten, helpt het meest.

Communikant werd in 2000 opgezet door mensen die reeds jaren actief waren in de dieren- en milieubelangensector:

re-use before you recycle

Communikant houdt van de natuur. Zo geloven we allereerst in 're-using before recycling'. Bij ons op kantoor her-gebruiken wij bijvoorbeeld 'tweedehands' dossierkasten, bureaus en -stoelen, en hebben wij milieuvriendelijke apparatuur in gebruik. Ook hebben we een inzamel-box voor hergebruik van kantoorartikelen. 

Wij kopen houtvrij niet-gechloreerd gerecycleerd en FSC papier in; maar printen alleen wanneer nodig, en zoveel mogelijk dubbelzijdig.

We emailen liever wanneer papieren post niet noodzakelijk is: wat we on-screen kunnen zien hoeft tenslotte niet op papier te staan en is de eerste boom bespaard.

's Avonds en 's weekends zetten wij onze apparatuur uit: computers hoeven niet aan of op stand-by te blijven staan - zij vinden het net als wij ook fijn af en toe te kunnen rusten en de memorie te legen. Ook blijven we doorlopend uitkijken naar nieuwe manieren om energie te sparen.

Zo heeft Communikant bewust gekozen voor een Internet Service Provider / Webhoster die volledig klimaat-neutraal is. Strato voert sinds jaren een consequente green-strategie, waarbij hard- en software en de vooraanstaande gebouwentechnologie zorgen voor een omvangrijke energiebesparing: de datacenters werken met klimaatneutrale stroom uit waterkracht. Bovendien maakt Strato gebruik van 'direct cooling', een energie-efficiënte manier van koelen waarbij de serverruimtes van het datacenter met behulp van buitenlucht in plaats van koelinstallaties op de juiste temperatuur worden gebracht. Strato heeft van de Duitse Bond voor Milieu en Natuurbescherming (BUND) een award toegekend gekregen op het gebied van milieubescherming. Klik hier voor meer informatie over Strato's consequente groene strategie.

Wij scheiden al ons afval, en we hervullen en hergebruiken (tevens de zgn. niet-oplaadbare) batterijen zo veel als mogelijk. Oude, niet meer bruikbare CD-roms en DVD's worden ingezameld in de milieubox voor hergebruik. Onze gebruikte cartridges (en oude telefoons) worden ter recycling ingeleverd, waarvan de opbrengst naar Stichting AAP gaat. Tevens is ons kantoor in de wijk waar wij gevestigd zijn het inzamelpunt voor oude cartridges.

Klik hier voor dierproefvrije producten!     Klik hier voor producten met het EU-EcoLabel!

onafhankelijk gekeurde dierproefvrije producten

 

EcoLabel van de Europese Unie

Daarnaast gebruiken we bij ons op kantoor dierproefvrije producten en letten bij het doen van aankopen op het EU-EcoLabel.

 

 

• Printen:

Communikant werkt met de milieuvriendelijke groot-volume TaskAlfa precisie-printer van Kyocera. Kyocera besteedde bij het ontwerp van de TaskAlfa-machines speciale aandacht aan het milieu. Om energie te besparen is een ‘week-timer’ ingebouwd, en wordt een fuser gebruikt die door inductie wordt verhit, waardoor deze sneller opwarmt en minder energie verbruikt. In de scanner is een long-life, energiezuinige witte LED-lamp ingebouwd.

Kyocera Corporation kwam in 1991 met haar milieucharter en was de eerste Japanse onderneming die zich toelegde op een milieuvriendelijke bedrijfsvoering. Met haar ECOSYS-technologie produceert Kyocera steeds minder afval. Naast slijtvastheid van de componenten, streeft Kyocera er tevens naar de hoeveelheid gebruikte materialen te verlagen. Kyocera haalt herbruikbare onderdelen uit ingezamelde multifunctionals (MFP’s) en gebruikt deze voor reparaties en onderhoud. Kyocera gebruikt ook gerecycleerde materialen bij de productie van haar apparaten -- de behuizing wordt bijvoorbeeld vervaardigd uit opnieuw gebruikte hars van plastic drankflessen, en de verpakkingen worden gemaakt van pulp dat afkomstig is van kringlooppapier.

  

 

 

 

Copyright © Communikant vof 2000 - 2016

 

 


 

 

Communikant Sponsored not-for-profit Clients' Ads:

 

 

Top